Ontvang vandaag Pi als korting!

Pi-dag


Vandaag,14 maart is het internationale Pi dag en dat betekent dat we vandaag, en enkel en alleen vandaag 3.14€ korting geven. De korting geldt op alle producten in je bestelling EN bovenop lopende acties. Je vind de actiecode hieronder.


O ja het is daarnaast ook 'internationale dag voor de rivier en tegen dammen' en 'internationale steak en BJ dag'. Jep, dat laatste is exact wat je denkt dat het is. Gelukkig kozen wij dus om je Pi cadeau te schenken.


Pi wie?


Het getal π, Pi, is een wiskundige constante, met in decimale notatie de getalswaarde 3,141 592 653... Het getal is de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. Op Pi-Dag wordt het bestaan ervan gevierd. Internationale Pi-Dag is daarom niet geheel toevallig op 14 maart, ahaaaa; deze datum wordt in het Amerikaans als 3-14 opgeschreven.


De meest perfecte Pi-dag was 14 maart 1592 om 6:53 en 58 seconden, (3-14-1592 6:53:58).

Pi, of zijn symbool π, komt van het Griekse περιφέρεια (periphereia = omtrek van een ronde vorm) of volgens anderen van περίμετρον (perimetron = omtrek). Er zit een klein nuanceverschil tussen beide waar ze heden nog altijd over discussiëren en dan is er ook nog eens de hoofdletter ∏ die in de wiskunde voor nog iets anders gebruikt wordt.


Het aantal cijfers achter de komma is oneindig en uniek (irrationaal). Er doet zich geen herhaling van cijfergroepen voor. Je kan dus ook nooit een rechte lijn tekenen die exact gelijk is aan Pi.


Het getal Pi is nu bekend tot 1.24 biljoen cijfers na de komma. De Indiër Suresh Kumar Sharma mag zich momenteel wereldrecordhouder Pi getallen opzeggen kronen met 70030 decimalen!

Hier ga ik het bij laten, ik krijg plots zin in een broodje shoarma.


Geniet zondag 14 maart 3.14€ korting op alle producten in je bestelling met de toepasselijke actiecode: 'Pi'.

Recente blogposts

Alles weergeven
Heasaron-Logo-transpartant.png

Heasaron Care | Stationsstraat 77, 3941 Eksel - BE0744907837 - info@heasaron.bewww.heasaron.be

Sterren-Google-Reviews-.png

©2020 - Albondigas webdesign - Voorwaarden - Privacy

  • Facebook

✔ Verzending binnen 24u, gratis vanaf 65€

✔ Levering Benelux

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.