Let's talk about... Nitril en latex

Daar waar het tekort van vorig jaar aan desinfecterende handgel en mondmaskers in een mum van tijd was weggewerkt, blijken de wegwerphandschoenen de vreemde eend in de bijt. Of het nu latex, vinyl of nitril handschoenen zijn, de prijzen blijven stijgen en het tekort raakt zo goed als niet aangevuld. Het is een schoolvoorbeeld van hoe de economie werkt volgens vraag en aanbod van grondstoffen tot eindproduct. Mooi om te zien.Productie


Je moet er geen tekening bij maken dat de massaproductie van dit type handschoenen gebeurt in landen als Singapore, Maleisië, ea. Arbeid en transport zijn zoals in meerdere sectoren goedkoper dan het equivalent in de westerse wereld. Dat was ook bij de mondmaskers en desinfecterende handgels niet anders. Maar, om in een plots en wereldwijd tekort aan de vraag te voldoen liet de relatief eenvoudige productiefaciliteit van mondmaskers en desinfecterende alcohol gels toe dat er instant lokale producties konden opgestart worden om het tekort weg te werken. Dat is nu net bij de wegwerphandschoenen niet het geval. Daarvoor zouden honderden keramische of aluminium mallen in de vorm van een hand nodig zijn, ook nog eens verspreid over de verschillende maten van extra small tot extra large. Niemand hier bezit dergelijke infrastructuur en het zou ronduit onrendabel / quasi onhaalbaar zijn om dergelijke fabriek op te starten om in een allicht tijdelijk tekort te voorzien.

Daarom wordt ginds de productie opgedreven en blijven prijs en vraag verhoogd.

Hieronder zie je dergelijke productielijn.


Verschillen latex en nitril


Heasaron biedt poedervrije wegwerphandschoenen aan in latex of nitril in small, medium of large. Latex wegwerphandschoenen zijn gemaakt van gevulkaniseerd (met zwavel verwarmd) natuurlijk rubber. Het is een mengsel dat hierdoor ook eiwitten bevat en die bevatten op hun beurt allergenen waardoor een huidallergie mogelijk is.

Nitril, of nitrilbutadieenrubber, is een synthetisch rubber, gevrijwaard van deze allergenen.

Onze handschoenen zijn poedervrij zodat er ook geen risico is op irritatie aan de slijmvliezen door het inademen van dit poeder vermengd met het latex of nitril.

De kwaliteitsvolle latex of nitril wegwerphandschoenen zijn quasi gelijk qua sterkte, scheurbestendigheid, grip, steriliteit, bescherming, weerstand, etc. Het grote verschil zit'm in het voordeel dat nitril dus geen latexallergie kan veroorzaken. Ben je ook nog eens gevoelig aan kleurstoffen, neem je beste een witte variant. Zo niet kan je kiezen uit wit, zwart, blauw, ea. Nitril wegwerphandschoenen zijn iets duurder.


54 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Heasaron-Logo-transpartant.png

Heasaron Care | Stationsstraat 77, 3941 Eksel - BE0744907837 - info@heasaron.bewww.heasaron.be

Sterren-Google-Reviews-.png

©2020 - Albondigas webdesign - Voorwaarden - Privacy

  • Facebook

✔ Verzending binnen 24u, gratis vanaf 65€

✔ Levering Benelux

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.