Oladihiee, ik mis de Aprés Ski

< '20 Finkenberg (Mayerhofen, AT): Het is al bijna donker, ik haal nog net de laatste lift en tokkel naar beneden. Vlakbij het grondstation is het feest is al lekker aan de gang. Ik plaats mijn plank tegen de muur, snoer mijn boots los, skibril achterstevoren met de handschoenen ertussen en ik sluit gelijk aan in de eerste polonaise die me passeert. Ik krijg van mijn beste kameraad meteen een vliegend hert en een biertje uit de net bestelde meter.

Iedereen staat prop op elkaar, je moet keihard in elkaars gezicht roepen om boven de sfeer en de muziek uit te komen en je haalt je domste moves uit met eender wie je maar kruist. Je ziet de gekste taferelen zoals het skilaars drinken en hand-made boemlala's. Je bent er voor of niet, maar ik heb de Oostenrijkse apres ski voor eeuwig in mijn hart.


>'20 Zowat elk skigebied: Diezelfde sfeer en dan pats, gedaan. Het nieuws over het corona virus werd eerst nog overal geminimaliseerd. Men kon de impact natuurlijk moeilijk inschatten. Laat staan dat men op basis van de toen relatief beperkte info een top ski-seizoen zomaar zou afgelasten. Nou ja, die discussie blijft...

Er waren nog geen mondmaskerplicht, noch verplichte handdesinfectie of andere hygiënische maatregelen, op het A4-tje boven de wasbak met 'verplicht handen te wassen' na. Trouwens, stel dat ze Heasaron hadden gebeld, hadden we nooit in de nodige hoeveelheden kunnen leveren, want daarop was toen nog geen enkele productie voorzien, al kan je wel stellen dat in er in het betere skigebied toch ruim alcohol voorradig is :).

Het was dus de logica zelve dat in bovenstaand tafereel het coronavirus zich als een lopend vuurtje zou verspreiden. Van de skigebieden in Italië, langs Zwitserland, door Frankrijk, tot Duitsland en vervolgens alle thuislanden van de skitoeristen, weet je nog? Uiteraard geldt dit ook niet enkel in de Aprés ski. Denk maar aan propvolle hotels, skiliften, drummende buffetten, grimmige toiletdeurklinken, etc.

En toen? Paniek, iedereen een mening en bij thuiskomst nog eens scheef bekeken worden ook. Blij dat ik '20 aan me voorbij had laten gaan. Vervolgens werd het reisverbod ingevoerd en anno '21 zijn de skigebieden quasi verboden grond. Economisch een ramp, ecologisch een opsteker. Wat een grote impact voor zo'n klein lettertje verschil.


Vleugje nostalgie


Het ziet er niet naar uit dat we het skieën snel gaan herbeleven zoals voorheen. Daar moet je aan de ene kant respect voor hebben, aan de andere kant mag je dat natuurlijk zeer jammer vinden. Daarom deze krokus week een kleine hommage aan dit gebeuren, zonder verdere bruggetjes of verkooppraatjes naar de producten. We wilden het gewoon even kwijt en delen alvast deze topper met je:Recente blogposts

Alles weergeven
Heasaron-Logo-transpartant.png

Heasaron Care | Stationsstraat 77, 3941 Eksel - BE0744907837 - info@heasaron.bewww.heasaron.be

Sterren-Google-Reviews-.png

©2020 - Albondigas webdesign - Voorwaarden - Privacy

  • Facebook

✔ Verzending binnen 24u, gratis vanaf 65€

✔ Levering Benelux

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.