Uw staatsbijdrage aan desinfectie en bescherming

Bijgewerkt: feb 10

Sinds het uitbreken van de Corona crisis ben ik er toch stiekem heel fier op, of slaak ik een grote zucht (oef), dat ik Belg ben. Of West-Europeaan. Of inwoner van de Europese-Unie. Of toch alleszins deel mag uitmaken van een welvarende staat met een solide solidariteitssysteem, al is het zeker nog niet optimaal. Wat kan gezegd is dat eenieder van ons, mits uitzonderingen natuurlijk, door toedoen van premies, overbruggingskredieten, uitkeringen en noem maar op in staat was (en is) deze crisis te overbruggen. Ook al is het allicht een grote hap uit uw budget, of tipt het lang niet aan de cijfers van voorheen. Het is nu eenmaal even aanpassen en leven met de kraan (half)toe. Hoe dan ook vallen er een hele hoop luxe-uitgaven weg en op het einde van de maand kon je in veel gevallen constateren dat de de kosten gedekt waren en je toch niet al te veel hoefde in te boeten aan levenskwaliteit. Daarbij, ongeacht we nu achter alle maatregelen staan of niet, heeft vadertje staat wel snel gehandeld en werden we niet aan ons lot overgelaten. Het voelt een beetje als een verzekering. Dat jarenlange (te veel?) belastingen betalen waarvan je denkt 'waar gaat het geld in hemelsnaam naartoe'. Wel uit die spaarpot werd nu geput om in de levensstandaard te voorzien en niet iedereen overkop te laten gaan. En dat is toch een mooie kant van het verhaal. Uiteraard kan je niet voor iedereen goed doen.Van 21% naar 6%


Wanneer betaal je 6% btw? (in België)

Bij voeding, middelen die voorzien in basis behoeften, hulpmiddelen, ... én bij renovatie. Er allicht van uitgaande dat zo'n mondmasker toch wel een stevige renovatie van je gezicht betreft en bepaalde goedkope handgels zomaar het vel van je handen 'renoveren' werd voor deze items het btw-tarief verlaagd van 21% naar 6%. Dat is je staatsbijdrage aan desinfectie en bescherming.


Mocht je dus regulier of zakelijk bij ons gekeurde non medische, chirurgische of ffp2 mondmaskers bestellen of veilige desinfecterende handalcohol of handgel? Dan is dat aan 6% btw. Dus op je eigen margeberekening, verkoopprijs en vooral al dubbelcheck toch nog maar even meedelen aan je boekhouder: 6% btw. Voor alle overige items, zoals onze nitril of latex wegwerphandschoenen en schoonmaakalcohol voor oppervlakken, betaal je 21%.
Recente blogposts

Alles weergeven
Heasaron-Logo-transpartant.png

Heasaron Care | Stationsstraat 77, 3941 Eksel - BE0744907837 - info@heasaron.bewww.heasaron.be

Sterren-Google-Reviews-.png

©2020 - Albondigas webdesign - Voorwaarden - Privacy

  • Facebook

✔ Verzending binnen 24u, gratis vanaf 65€

✔ Levering Benelux

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.